MyAngeliica

Denna blogg handlar om mig och mitt liv, så som alla bloggar. Det är en liten intim blogg med lite skitsnack!

Utgifter

Kategori: Allmänt

Sitter och försöker få ordning på min ekonomi lite haha. Eftersom jag nu ska klara mig själv känner jag att det är dags att räkna ut lite vad jag har för utgifter och vad jag kan spara och så vidare. Har inte koll på allting med lägenheten ännu eftersom jag inte vet vad parkeringen kommer kosta mej, verkar vara som mest 150:-/måndaen. Jag vet inte heller vad internet och el kommer kosta mig så avvaktar lite där. Jag vet att i alla fall de 2 första månaderna kommer vara tuffa för jag ska betala av min säng på lite över 3000 varje månad och sen måste jag fixa bromsarna nästa lön också och det är ca 2000 på det. Sen är det ju lite annat man måste handla till lägenheten så mitt sparkonto kommer få jobba tror jag... 
 
Men skönt att ha lite koll på vad man har. Har insett att det som kostar mej pengar är faktiskt bara min bil, allt annat är så låg avgift på. Exempelvis så har jag tandläkaren varje månad, sån där frisktandvård och det kostar 66:-. Bilen däremot är 1700 på avbetlning eller vad det heter + ca 500 i försäkring varje månad med och bensin. Bensinen är dessutom uppe i ca 17:-/liter nu och jag tankar 2 gånger i månaden och det kostar mig nästan 1600-1800 nu... Den kostnaden kommer dock minska nu när jag ska cykla till jobbet istället. 
 
Sen finns det ett par saker jag vägra säga upp så som gymkort och Spotify. Onödiga utgifter men jag behöver dom för att må bra. 
 
Vi få se helt enkelt hur det kommer gå för mig! Jag jobbar ju inte heltid så har inte hur mycket pengar som helst och det är kanske dags för mig att ta lite mer ansvar och göra budget varje månad. 
När jag kommer hem blir det nog film i sängen igen. Av någon anledning är jag helt trött idag. Funderade på att träna, typ köra danspass men vet inte om jag orkar.. 

Jobbhelg

Kategori: Allmänt

Sitter på jobbet och just nu är det rätt lugnt faktiskt. Dom 2 första timmarna var hektiska så jag smäller av alltså. Man hamnade lite i en situation till sist "ska man skratta eller gråta" och just nu tycker jag det är mest komiskt så jag skrattar åt det. Men det var lite tufft när allt kom på en gång haha. 
 
Men men! Nu är det som sagt lugnt och jag har fått ordning på mitt liv igen. Vet inte riktigt vad jag ska ta tag i men fundera på att äta lite först så hjärnan kommer igång igen. 
 
Tiden har en tendens att gå oavsett så jag kommer nog på något. Jag gillar att ha massor att göra och jag vet att de var en sak till jag skrev på min to-do lista som jag glömde hemma men kan verkligen inte komma på vad det var haha. 
 
kom i alla fall på nu att jag och mamma pratade om Malmö och vad som finns att hitta på så kanske ska kolla upp det? Vi åker dit nästa helg och ska ha tjejmys hela helgen. Ser jag mycket fram emot! 
 
En liten tbt bild från när jag och mamma var i Stockholm och firade min examen. Nu blir det Malmö och fira syrrans! 
 

2 veckor senare

Kategori: Allmänt

Ursäkta min aktivitet på bloggen. Har noll saker att skriva om just nu... Har fullt upp om dagarna men inget som är så intressant att jag skriver om det eller så. Tänker att det kanske bli mer när jag flyttat? Får mer inspiration i livet kanske? Just nu om jag har något att göra i Växjö så hänger jag med folk till saken börjar. Typ om jag ska träna på kvällen med Ellen så hänger jag med henne eller på jobbet eller går runt sjön med någon så länge. Jag pausar inte hemma mellan varven eftersom jag då måste åka till Alvesta fram och tillbaka.. Så när jag väl bor i stan hinner jag ju hem mellan och skriva lite kanske? 
 
Idag ska vi i all fall gå runt sjön jag och en kollega. Kanske en till hänger på, vi få se vad hon känner för. Efter det väntar ett pass Bodypump och jag är taggad!! Älskar dom passen nu av någon anledning. Avskydde verkligen Bodypump förr och gick endast på 30min passen men nu kör jag typ bara 45min eller 1h passen, super kul ju! Ellen har tappat motivationen så jag ska va överdrivet glad och pepp på detta och hoppas på att det smittar av sig haha... 
 
Sen väntar 3 dagar ledigt för mej!! :D Så i mon blir det kubb och grill vid sjön med vänner, kanske dra mej mot gymmet på morgonen eller försöker mej på en springtur om det är bra väder. Onsdag ska jag äta ryggbiff med mamma (!!!!), hon gör en så förbannat god sallad till så jag längtar!! Och torsdag är ledigt förutom ett personalmöte på eftermiddagen. Ska köra ett lunchpass med innan dess. Sen väntar jobbhelg efter detta så jag kommer vara laddad! 
 
Nu är det dessutom bara 10 dagar till jag blir Växjö-bo! 

Rövardotter

Kategori: Allmänt

Har läst ut Rövardotter av Jackie Ferm. Den var väldigt intressant faktiskt! Den handlade om hennes barndom fram till typ år 2014 tror jag, precis innan den släpptes så hon var väl typ 24 år gammal då. 
 
Hon hoppade runt lite mellan olika fosterhem och jourhem och kände väl aldrig att hon var hemma. Ett tag fick hon också bo på ett HVB hem tror jag det var och det var riktigt illa. Jag som dras till såna här historier och har utbildning i Ungdoms- och missbruksvården kan faktiskt sitta och bli ARG när jag läser detta... För mig är det liksom inte logiskt hur man kan göra så mot ett barn och jag fattar inte hur man är funtad när man använder barn som slavar iprincip och misshandlar barn typ. Hennes pappa var ju ingen ängel direkt och åkte ut och in från fägenlset typ hela hennes liv, ändå var det hennes idol. Barn gör allt för att göra sina föräldrar glada och nöjda. 
 
Jag kan inte heller förstå riktigt hur man kan missa så mycket. Det var mycket som hände som inegn såg och det har varit personal som blundat och gjort som dom blivit tillsagda för de är rädda att få skit själva. Det hemmet är nerlagt nu sen en tid tillbaka, det var så hon kom loss. 
 
Jag vet inte hur mycket mer jag ska skriva om boken för det är såvrt att sammanfatta den utan att beskriva hela boken Men det jag kan säga är att jag verkligen rekommenderar den. Man får en inblick i hur det faktiskt kan vara att vara fosterbarn i Sverige osv.
 
Image result for rövardotter jackie ferm