MyAngeliica

Denna blogg handlar om mig och mitt liv, så som alla bloggar. Det är en liten intim blogg med lite skitsnack!

Året snart slut

Kategori: Allmänt

Ja då var 2018 snart över och jag vet inte om det känns som nästa år kommer börja bättre än detta sluta... Pappa är fortfarande inte hemma från Lund och vi vet inte när han kommer tillbaka. Har inte sett han på 2 veckor och det är jobbigt. Jobbigt för oss att inte kunna träffa honom och jobbigt för honom att aldrig bli bättre. Min morbror är hemma i alla fall och mår toppen just nu så det är skönt att hans operation lyckades. 
 
Just nu jobbar jag och jag känner att jag har inget att fira direkt så kunde lika väl jobbat hela nyår känns det som just nu. Har hamnat i en svacka och är inte mig själv. Det är skönt att jobba för då måste jag tänka på hur jag beter mig och det är lätt att vara glad och trevlig på jobbet, men hemma är jag rätt tjurig. Vi få se när jag kommer ur detta, förhoppningsvis när pappa är hemma eller man vet att han är okej i alla fall. 
 
Efter jobbet ska jag hem och fixa mig lite. Robin vill gärna fira nyår med mig och vi är bjudna till hans familj på mat och lite mys. Hoppas det blir trevlig. Beroende på mitt läge så är jag kanske inte den roligaste att vara runt omkring. Jag säger ju att jag mår bra när hågon fråga för jag orkar inte förklara för alla hur läget egentligen är med mej eller med pappa för då bryter jag ihop. 
 
Måste komma igång med träningen igen. Eller jag har inte varit borta så länge visserligen. Tränade vecka 51 tror jag det var så det är lugnt. Joggade ju för tusan 5km för första gången i mitt liv då! 
Vet inte om jag ska göra en sammanställning från vbarje månad vad som varit bra med den, tror jag gjort det innan? Kunde vara kul att gå tillbaka och se vad som hänt. 
 
Nu ska jag fixa och dona lite på jobbet. Ska leta upp en vattenmätare som jag lyckats glömma vart den är haha

Konstig jul

Kategori: Allmänt

I fredags var det julfest med jobbet och det var riktigt kul! Vi startade på hotellet och sen gick vi alla till em kollega som bor nära innan vi drog ut på stan. Var väl i säng kanske 3? Vi gick lite innan allt stängde. Sov hela natten men hade glömt stängas av mitt larm så vid 8 ringde det haha. Var bara att ändra och sova till 10. Kände dock sen att nej jag vill inte gå upp så jag blundade lite till. 

Pappa hade skrivit att han inte orkar ha oss på besök ocksp för det blir gör jobbigt för honom så jag var lite nere på grund av det med. Så jag bestämde mej för att stanna en natt till på jobbet för att slippa vara hemma där man bli påmind hela tiden om att pappa inte är hemma... så det är först nu jag är hemma. Sitter u soffan men är sååå trött så hade behövt vila middag sen tror jag. Vet i te varför jag är så trött hela tiden nu men det är jobbigt. Kan nog seriöst sova hela dagen och natten. Ska hoppa in i duschen sen när Robin är klar så få vi se vad som händer sen. 

Jag måste slå in några paket till, dammsuga, skura, städa toa och sen behövde mamma hjälp med lite saker hos sej. Det är fullt upp idag men det ska nog gå. Kommer bli konstigt bara att fira jul när det inte är som vanligt ..

Blod på snö - Jo Nesbö

Kategori: Allmänt

Igår läste jag ut Blod på snö av Jo Nesbö och jag vet inte vad jag ska säga.. Det är på riktigt den sämsta boken jag någonsin har läst... 
Den var bra ibland och man tänkte att nu händer det saker jag måste läsa vidare!! Och sen visa det sig att du har inte fattat ett piss av vad som hände. Jag vet fortfarande inte om huvudpersonen dog eller inte. 
 
Någon tidning i norge eller danmark (vet inte vilket land han var från haha) hade skrivit att den här boken borde vara obligatorisk i kurslitteraturen för alla som läser till att bli kriminalroamnförfattare. WHY?! Den är så dålig så det går inte att lära sig något alls. 
 
Den var på ca 170 sidor så den var inte stor alls och texten var stor också så jag läste egentligen ut den på en dag bara. På grund av hur tunn den var med så var det inte mycket information eller detaljer i boken och det saknade jag. Jag vill känna att jag är med i boken, att jag är huvudpersonen och går där han går och ser allt liksom. Fick inte den känslan alls.
 
Man kan väl säga att boken handlar om en kille som jobbar med att döda folk på beställning typ. Han dödar onda personer som inte behöver leva längre. Han har en chef som gett honom uppdragen och uppdraget boken handlar om är att killen ska döda chefens fru - detta stå på baksidan så jag avsläjar inget heller. Hon har varit otrogen eller något.
 
Det konstiga är då att han bli lite kär i frun så han kan inte döda henne. Han dödar istället hennes älskare för han slår henne varje gång med. Visar sig att det är chefens son och fruns styvson som är älskaren. Chefen blir ju inte jätteglad och det vänder och plötsligt ska chefen och killen döda varandra. Ingen aning om båda dog eller hur det blev där alltså.
 
Det visade sig i alla fall att frun inte var den personen som de trodde hon var (ellen killen visste inte i alla fall förrän det kanske var för sent) och han insåg att han kanske skulle dödat henne medan han kunde.
 
Sammanfattning: Den sög, läs den inte. Den är så virrig och hoppig så jag fattar inte vad som hände alltså. Som sagt var vissa delar bra och man trodde att man hängde med i historien men sen visade det sig att man inte hängt med alls. Var allt dröm eller var något verkligt? Svårt att veta alltså.
Kan jag rekommendera den: Definitivt INTE
 

Sophies Historia - Jojo Moyes

Kategori: Allmänt

Jag läste ut Sophies Historia i förra veckan och den var bra. Den var segstartad måste jag säga. Den utspelar sig först från Första Världskrigets Frankrike och tyskarna har tagit över byn som Sophie bor i. Man kan väl inte påstå att byborna var glada över att de tog över men de hade ju inget val än att göra som dom sa så Sophie som ägde ett hotell fick fixa matt till tyskarna. De ordnade ingredienser åt dom så fick hon och hennes syster laga mat till tyskarna varje dag. Deras män var ute i kriget så de var inte hemma. 
 
Der kommendant - som befälet kallades i boken (eller är det befäl haha?) hade visat intresse för en målning av Sophie som hennes man målade. Han beundrar den osv. och de pratar om lite konst fast Sophie inte gillar att diskutera en målning som hennes man har målat av henne. 
 
Utan att gå in på för mycket detaljer om boken så hoppar jag fram ett bra tag i historien och det är till att Sophie blir bortförd av tyskarna. Hon hoppas och tro att hon ska få träffa sin man men vägen dit håller på att ta död på henne. 
 
Vi hoppar fram ca 90 år eller något. Tavlan på Sophie hänger numera hemma hos en änka vid namn Liv Halston. Det är hennes käraste ägodel efter att hennes man dog 4 år tidigare. Han köpte tavlan på deras bröllopsresa i Brasilien tror jag det var. Liv har inte släppt in någon man i sitt liv sen hennes man dog, tills nu. Hon möter Paul och hon faller som en fura för honom och bjuder med honom hem. Dagen efter deras lilla mysnatt (tror jag det var) så ser Paul tavlan på Sophie och inser vad han tittar på och ber Liv om ursäkt och rusar därifrån. Paul arbetar på ett företag som söker upp stulen konst eller stulna ägodelar som försvann i kriget, som tyskarna tog. Den här tavlan var en av de stulna föremålen - trodde de. Man kan säga att stämmningen mellan Liv och Paul inte var den bästa sen... 
 
Pauls företag eller vad det är kräver att tavlan ska återlämnas till Sophies släktingar men Liv vägrar. Det blir rättegång och grejer och stämmningen fortsätter vara stel och arg mellan Paul och Liv. Slutet tänker jag inte gå in på så jag avslutar där.
 
Sammanfattning: boken var bra men lång, över 400 sidor. Det var en del information som inte hade med handlngen att göra egentligen men som hade stor betydlese i fallet med tavlan för att kunna avgöra i rätten om tavlan var stulen eller inte. Så det är en välskriven och detaljerad bok. 
Kan jag rekommendera den? Ja aboslut! Det var roligt och spännande att följa med i historien om tavlan och följa Liv och Paul och se om dom någonsin skulle bli vänner igen eller vad som skulle hända. 
 

Onsdag

Kategori: Allmänt

Detta inlägg påbörjade jag förra onsdagen men slutade för jag hade inget att skriva. Jag har fått glasögon i alla fall skulle jag skriva. Nu har jag haft dom en vecka och jag är väldigt nöjd. Nu har jag hunnit vänja mej lite vid dom så inser liksom hur dåligt jag såg innan haha. Kommer bilder en annan gång! 
 
Tänkte bara göra en update på livet  för det är inte som det ska vara just nu. Jag tror jag skrev att jag ville ta in på spa och bara vara ensam ett tag? Pappa och min morbror ligger för tillfället på operatiosnbrodet nere i Lund och genomfår varsin hjärtoperation... Jag hoppas verkligen att det gpr som det ska. Pappa kommer vi förhoppningsvis höra från under kvällen/eftermiddagen men min morbror blir väl i natt eller i mon troligen då han ska hållas nersövd 5 timmar efter också. 
 
Så idag är jag nervös och orolig men det är skönt att Robin kommer hem nu efter lunch så ska vi äta och sen åka till stan och kolla lite julklappar. Jag har inte haft något intresse alls att kolla eller köpa paket just nu. Har haft mitt fokus på familj och mej själv för den delen. Men idag ska vi kolla lite. 
 
På tal om tänka på mej själv så är jag så jädra stolt idag också. Jag har aldrig kunnat springa eller jogga eller något för jag har helt enkelt inte fått luft, det når inte lungorna när jag anstränger mej lite. Nu har jag astmamedicin och tar 2 "puffar" som jag säger (det är Ventilastion så är inga konstiga puffar) inna passen börjar och det hjälper sååå mycket. Har jag varit lite förkyld och inte tränat på ett tag kan jag ta 3 ibland innan typ cykelpass. Men i alla fall - JAG JOGGADE 5 KM!!!! Det är mitt rekord haha. Var nöjd med mina 3.5 som jag joggade för ett tag sen nu för jag höll på att dö kändes det som men idag gick det jättebra! Kändes som jag skulle bajsa ner mej mot slutet dock, vet inte om byxorna satt lite för jobbigt på magen eller om det beror på att jag åt pizza till frukost haha.
 
Nu ska jag fixa ett par inlägg om 2 böcker! Vet inte om någon bryr sig om dom men jag tycker om att skriva det :) 
 
Hittade visst en bild på mig i glasögon, har bara den haha...
 
 

Jullista

Kategori: Allmänt

Läste Kissies, eller Alexandra Nilssons blogg och hon hade en jullista som jag kopierade :)
 • Brukar du köpa en julkalendern av något slag till dig själv? Japp, varje år! I år köpte jag varsin till mig och Robin. En sån där billig men som jag har haft varje år i hela mitt liv för det är god choklad i den. Dessutom fick jag en Kinder kalender av mamma också ;) 
 • Vilka är de första fem ord du kommer att tänka på när du hör ordet ”jul”? Mat, glädje, familj, ledig, snö.
 • Tänker du göra något annorlunda i jul till skillnad från förra året? Jag har inte valt att göra annorlunda detta året utan det kommer bara bli så. Min mobror kommer inte vara hemma och fira med oss över jul. Om allt går bra kommer både han och pappa troligen ligga på HIA i Växjö över jul så jag kommer nog fira lite med dom där i dagarna. 
 • Fortsätt meningen ”ingen jul utan…” Massa glitter i granen! 
 • Viktigaste grejen på julbordet? Jag är kluven där men tror faktiskt att det är Janssons frestelse?
 • Skulle du kunna tänka dig att fira jul utomlands? 
  Ja den här gången faktiskt... Annars är jag väldigt mycket för traditioner och då firar man jul hos mormor efter Kalle Anka.
 • Vad ger dig mer julstämning, svenska eller amerikanska jullåtar? Amerikanska. 
 • Vilken julfilm är bättre, ”Love actually” eller ”En underbar jävla jul”? Vet inte om jag sett någon av dom?? 
 • Vilken julkalender väljer du – ”Snällkalendern” eller glossybox-kalendern”? 
  Vet inte vad snällkalendern är så säger Glossybox.
 • Din favoritbild från förra årets jul? När Linda och Alex var över hos mig och slog in julklappar, Alex var fascinerad av mina glittriga julkulor ;) 
   
 • När är det okej att börja julpynta tycker du? Första advent ;) 
 • Och sista frågan – hur pepp är du i detta nu på december och julen? Inte alls..

3e advent redan

Kategori: Allmänt

Tiden går både extremt sakta och väldigt snabbt. Det är redan 3e advent, om en vecka är det julafton Jag vet inte när jag skrev senast men det är länge sen. Pappa är inne på HIA igen, har legat där typ 1.5 vecka nu igen. I mon åker han till Lund och ska opereras senare i veckan. Min morbror ska också till Lund och opereras senare i veckan. Ingen kul jul so far...
 
Det händer så himla mycket just nu känns det som så jag vet inte vad jag själv vill längre eller vem jag är typ. Hinner inte känna efter. Det enda jag vet är att jag är så otroligt trött hela tiden nu. Försöker hitta orken till att träna när jag är ledig också men det har varit lite svårt med det. Idag ska jag träna med K efter jobbet bestämde vi igår, för att jag ska göra något. 
 
Efter alla hjärtproblem den här hösten så försöker jag tänka på min kropp och vad den behöver och vad som är bra för mej. Försöker träna 3-4 gånger i veckan och undvika onttigheter. Har läst ut en bok i alla fall - Sophies Historia, kommer recension om den längre fram tänker jag. 
 
Funderar på att åka iväg lite själv på typ SPA eller något. Bara få vara ensam lite och koppla av och bara göra det som jag känner för just där och då. Eller typ ta in på jobbet några dagar. Då är jag nära hemma och nära min familj men kan ligga inlåst på rummet under täcket och vila och tänka typ.
 
Jag är orolig för julen. Vad kommer hända? Jag hoppas att pappa är hemma till dess men jag tror inte han kommer vara det. Han kanske inte är kvar i Lund över helgen men han kommer kanske ligga i Växjö då istället. Ibland känner jag att jag inte vill fira jul utan bara spendera dagen som vilken måndag som helst. Allt känns värre för det är jul, då familjerna ska vara samlade, inte utspridda på sjukhus... 
 
En rolig sak är i alla fall att jag har fått mina nya glasögon nu. Jätteovant att ha dom på sig och så länge jag sitter vid datorn kan jag inte ha dom på mej, får huvudvärk direkt. Eller beror det på allt annat? Har tagit ett par Ipren och hoppas det ska släppa. Jag har ca 7 timmar kvar av mitt arbetspass så det är bara att bita ihop. Annars är dom bra att ha på sig, jag ser till exempel nummerplåten på bilen framför och det har jag inte gjort innan! 
 
Nu ska jag dricka lite te och energidricka (den som ger huvudvärk?) och samla energi.

Blev av med oskulden igår

Kategori: Allmänt

Haha kanske en illa vald rubrik men på sätt och vis är det sant! Jag har länge velat göra en HP tatuering men liksom inte vågat på grund av smärtan. Jag stirrar alltid upp mej en massa innan allting så har inte velat göra det ifall jag skulle fega ur eller något. Men i söndags så hade de drop in och jag tänkte att "nu gör jag det bara!!". Tror ni jag gjorde det? Nej haha... Men jag bokade en tid istället och igår (bara 2 dagar efter) var den klar! Jag var så nervös innan så jag skakade med händerna haha. Men hade min bodyguards (som dom kallar sig haha) med mig som stöd. Vet inte riktigt om det häjlpte för jag såg dom knappt och vi pratade inte så mycket under tiden. Men varken Robin eller Linda kunde så kollade med K och dom kunde :) 
 
Det tog nog på riktigt bara 15-20 minnuter, max! Jag har ju också varit orolig för smärtan men insåg att det gjorde inte ont som jag hade trott. Det var liksom mer som en brännande känsla. Typ som att hon drog med en kniv i mej som brann haha. Skrämmer väl ihjäl dom flesta. Vet inte om jag hade gjort det om någon förklarade det så för mej haha. Men det gjorde inte lika ont överallt det var nog mer där det var lite tunn hud. Gjorde den på underarmen. Och det gjorde bara ont så länge hon tatuerade, jag hade trott det skulle vara ömt och så under tiden och svida och ha sej men jag känner ingenting. Jag råkade slå i armen på datorn innan och det gjorde lite ont haha. 
 
 
För den som inte vet vad detta är (INTE illuminati) så är triangeln symbol för Dödsrelikerna i Harry Potter - Strecket i mitten är Fläderstaven (elderwand) och det är då mäktigaste trollstaven i HP världen. Ringen är för uppståndelsestenen och med den kan man liva upp sina nära och kära, kortfattat. Triangeln runt är Osynlighetsmateln (The invinsibility cloak - noll koll om jag stavade rätt) och har man alla dessa 3 så kan man lura döden i princip. 
Texten under (Always) har egentligen en jäkligt romantisk innebörd men ändå sorlig. Snape har alltid älskar Harrys mamma men inte sagt det till någon och det finns en scen där han kastar en patronus och den är samma som Harrys mamma hade. Dumbledore säger "After all this time?" och Snape svarar "Always". Han har alltid älskat henne sedan först stund. 
 
Kan förklara ännu mer men då blir det för långt inlägg ;) Men jag är supernöjd so far och jag hoppas att den läker fint också. Den sitter lite illa på det sätt att jag ofta lyckas kladda bephanten överallt haha. y och s plus lite av kanten är neråt och då kletar det av sig på mina kläder haha. Men jag ska vara dukig och smörja mej hela tiden :) 
 
Jag gjorde min på Old Sailor i Växjö och den kostade 1000:- (deras minimum just nu). Ska bli kul att se hur den är om ett par veckor när den läkt mer :)