tim - måns mosesson

Jag lyssnade på Tim och det ha en musikbiografi den tillhörde. Jag tror den räknas som det i alla fall. Det är då inte han själv som skrivit den utan det är en journalist vid namn Måns
 Han ha skrivit boken efter att ha kollat klipp på Tim, lyssnat på hans musik, läst mail och sms och pratat med hans nära. Det är alltså Avicii jag menar, om någon inte vet vem Tim är. 

Egentligen var det en snabb historia om hans liv. En historia från när han va ung och fick för sej att han skulle göra fet musik eller vad dom sa, house skulle det va. 
Har man sett dokumentären om honom så vet man i princip allt redan men boken kanske va lite mer fokus på hur han mådde. Han kämpade tidigt med sin psykiska ohälsa och hans dröm var aldrig att turnera i hela världen, han ville bara skriva bra musik. 

Jag reagerade på det i dokumentären att han hela tiden blev pushad till saker han inte ville. Han blev inlagd några gånger på grund av att hans kropp sa ifrån, blindtarmen sprack bland annat och han fick någon annan sjukdom också som ska vara extremt smärtsam. Trots detta så ville hans folk att han skulle turnera, ta lite medicin och suck it up typ. 

Tyvärr blev han fast i missbruk och enligt måns så har Tim själv sagt att han inte vill ta medicinen men han blev tvungen på grund av smärtan och sen kunde han inte sluta. Han slutade någon gång men va snabbt tillbaka igen när han blev inlagd på sjukhus för blindtarmen och något med gallblåsan, har jag för mig. På grund av smärta och allt blev han tvungen att ta medicin och sen va han fast i missbruket igen. 

2016 la han av med turnerandet även om han visste att folk skulle bli besvikna på honom men han hade insett att han inte hade något val längre. Han kunde inte fortsätta. 2 år senare tog han livet av sej. Jag förstår det som att det kom lite oväntat för hans familj. Han hade ringt sin familj och sagt att han ville flytta hem till Sverige igen (han bodde i usa) och skaffa barn och allt. Sen gick det någon vecka bara och han va död. Alla trodde att han mådde bra igen och tog hand om sej, det lät så på honom men det spökade ändå i honom 

I början av boken hänvisar dom till några olika ställen man ska vända sej till om man mår dåligt och vill prata eller om man har tankar på att ta livet av sej. Väldigt fint tycker jag. Tims familj har även startat en stiftelse i hans minne för att hjälpa folk med psykisk ohälsa. Köerna är för långa idag och enligt dom är det 7 gånger fler som dör i självmord än i trafiken och ändå gör man inget åt detta, men i trafiken försöker man minska olyckorna hela tiden 

Jag tycker nog att det är en bra bok att läsa för man får tänka till lite. Bland annat tycker jag att det gör att man ser kändisar lite annorlunda, vi vet inte vad dom går igenom men kräver så mycket av dom. Det är folk som styr deras liv (en del menar jag då, inte alla) och dom måste hänga på. Sedan kommer alla fans och skriker och kräver saker och trycker ner personen i fråga om den inte lever upp till förväntningarna. 
Man får också en annan bild hur man kanske är som person mot andra. Ett exempel som inte alls ha med detta att göra men poängen är samma: du frågar ett par som vart ihop länge om det inte är dags att skaffa barn snart utan att tänka mer på det. Det är inte förrän du eller någon du känner får missfall, kämpar med att bli gravid eller har annat som gör att de inte kan/vill. När detta händer börjar du tänka till och du frågar aldrig någon igen om det inte är dags. Här krävdes det att Tim skulle dö för att hans vänner skulle komma till insikt, för att folk runt omkring skulle förstå att det pushade för hårt. 

Jag ser inte hur många sidor boken är men det är knappt 3 timmar att lyssna på, ändå är det 58 kapitel.