snömannen - Jo Nesbö

Äntligen har jag kommit in mer i läsandet! Detta va 6e boken av honom som jag läste, hade visst inte 5e. Fördelen med hans serie om Harry Hole är att man inte behöver ha läst dom u ordning riktigt för att hänga med. Nu verkar det däremot som att någon kollega till honom dog i 5e boken och det vill jag ju veta mer om. Men som sagt gör det inte för handlingen för det är inte en sån serie. 

Just denna handlade om ett brev Harry fick som var undertecknad Snömannen. När första snön fallit tar han sitt offer. Man misstänkte en tidigare polis som försvann för jag tror typ 15 år sen, minns inte alls faktiskt. Han misstänktes då för att ha mördat 2 kvinnor och sen sej själv även om ingen hittade hans kropp. 
Nu har det då hänt igen att kvinnor försvunnit och det var i samband med att någon hade sett en snögubbe som va gjord när snön hade fallit. Vad snögubben eller snömannen har med saken att göra får man reda på i slutet så jag tänker inte berätta kopplingen nu heller. Jag har brukat ha aningar om vem den skyldiga är men inte denna gång, jag blev lite chockad faktiskt. 

Det är bara kvinnor som försvinner och man anar att det finns en koppling till alla men man vet inte varför. Alla va gifta och hade barn men kunde det vara kopplingen och hur många miljoner kan då inte va nästa offer. Harry var helt säker på att det handlade om en seriemördare och det är extremt ovanligt i Norge på den tiden, ovanligt överlag tror jag. 
Harry kände hela tiden att någon hade kommit in honom på livet, att han kände sej övervakad och förföljd typ. Även efter att dom fångat mördaren så avslutas boken med en hint om att den person som han släppt in på livet fortsätter med sina projekt vilket är att utrota skadesvampar eller något i lägenheter. Han hade gjort det hos Harry och han hade rivit ner hela köket och faktiskt hjälpt dom att lösa brotten. Men att det sista som står i boken är att han pratar med någon annan om att dom ha såna svampar i sitt hem gör att jag tror att detta kommer fortsätta i nästa bok. Den här snubben bara dök upp och sa att någon granne hade det och då släppte Harry in honom och han fick göta vad han ville typ  

Denna bok va helt okej, inte den bästa. Jag har ju läst bok 10 tror jag det är som heter polis och den är rå, så jag vet att det blir bättre. Jag tyckte det va så många personer inblandade så jag hängde inte med vilka alla var hela tiden. I slutet fattade jag ju varför alla va med men vissa namn hade jag glömt 
Men som alltis rekommenderar jag hans böcker!