MyAngeliica

Denna blogg handlar om mig och mitt liv, så som alla bloggar. Det är en liten intim blogg med lite skitsnack!

Back to business

Kategori: Allmänt

Då var denna semester över och det är jobb igen som gäller. Känns konstigt att vara tillbaka faktiskt. tänk om jag glömt allting haha? Lite orolig men det ska nog gå. Dröjer väl ett par dagar innan man kommer in i det. Jag jobbar hela helgen som kommer och på söndag åker jag till Stockholm för 2 heldagar med andra Culture Ambassdörer från Sverige. Ska bli riktigt kul och jag är lite nervös över att träffa alla igen. I februari var vi i Göteborg 1 dag men nu blir det 2 stycken i Stockholm. Åker redan på söndag då vi börjar typ 9-10 på morgonen på måndag. Sen är jag hemma igen på tisdag kväll! Ska planera lite i veckan vad jag ska ha med mej också.
 
Har blivit sugen på att boka en resa dock haha. Extremt mega förbannat sugen på London alltså... Men jag vill inte åka nu  i höst/vinter så få bli till våren igen sen. Är också sugen på en solsemester till nästa år. Känns ibland som det är lika bra att vara ute i god tid. Jag gillar att planera och ha saker att se fram emot. 
 
Önska mig lycka till tillbaka på jobbet, jag hoppas jag inte ställer till det för mycket för mina kollegor.
 
 

Flickan med de röda skorna

Kategori: Allmänt

Var ska jag börja med denna? Sorligaste boken någonsin jag läst, på riktigt. Grät 3 gångern är jag läste den och det är inte konstigt. 
 
Boken handlar om en mamma som berättar om hennes snart 3åriga dotter Hannas kamp mot cancern och att förlora den. Jag hängde inte riktigt med i hur gammal hon blev men tror hon dog någon gång efter sin 4års dag, tror hon hann bli 4 år. Så hon kämpade kanske i 1.5 år eller lite mer. 
 
Mamman (författaren) berättar om hur familjen kämpat för denna lilla flicka och försökt ta sig igenom beskedet. Hon genomgick en lyckad operation men sedan komer cancern tillbaka och tumören satte sig på ryggraden och därför kunde man inte ta bort den. Hon genomgick mycket cellgiftsbehandlingar men tyvärr hjälpte inte det. Hon hade en lite äldre bror (Will) och medan hon är sjuk så får hon även en lillasyster. För mig är det obegripligt hur man som förälder säger "vi måste skaffa ett barn till, nu!) medan ett barn ligger på intensiven i princip. De hade sex på sjukhuset medan dottern på 3 år ligger med cellgifter. Obegripligt för mig men jag vet inte. 
 
Det som utmärker flickan är hennes sätt att bete sig mot alla hon möter. I början av boken följer man med mamma och Hanna när de ska köpa nya skor till Hanna och hon inte ville ha några andra än ett par röda lackskor. Hon har med dom överallt och krävde att de skulle vara med på operation. Hon läxade upp personal som inte presenterade sig med sina riktiga namn, alltså förnamn. Hon sprang runt på sjukhuset i sina skor och hade faktiskt roligt. När man är så liten så fattar man inte riktigt allvaret kanske. Dom gick till kyrkan ofta och var väldigt troende så barnen tror att man kommer begrava kroppen i marken medan själen åker upp till Gud. Väldigt fint att tro så som barn och inte vara rädd för döden. Hanna var så mogen i sitt sätt att prata och tänka tycker jag. Kanske därför det blev jobbigare att läsa den, hon förstod så mycket. 
 
I alla fall. Hon dog hemma omringad av sin familj efter att ha legat hemma i sängen ett bra tag med smärta i kroppen. Eftesom hon var så döende då fick hon rätt mycket morfin. Hennes liv skulle inte gå att rädda så att tänka på om hon skulle bli beroende av morfinet var inte nödvändigt, nu var fokus på att se till att hon hade så lite ont som möjligt den sista tiden. Sedan får man följa mamman lite efteråt. De fick ett barn till efter detta och ett tag senare skiljde sig föräldrarna och nu har mamman en ny man som hon är lyckligt gift med. Det är nog svårt att hålla ihop när en familj gått igenom det dom gjort. 
 
Denna boken är rätt tunn, lite över 200 sidor bara och många kapitel så det går fort att läsa ut den. Jag har förbjudit Linda från att läsa denna på några år eftersom hon har små barn så man relatera för mycket och se massa framför sig. Ellie är i åldern Hanna var när hon fick sin diagnos och jag tönkte såklart ofta att det kunde lika väl vara hon och det var jobbigt. 
 
Rekommenderar den dock för alla ändå. Att följa denna lilla människa och hennes sätt att se på livet och vara glad trots allt som händer henne är otroligt. Men var beredd och ha näsdukarna nära, den är så sorlig. 
 
 

Ända in i märgen

Kategori: Allmänt

Boken handlar om en tjej som jag tror är 25 år när olyckan inträffade. Hon var ute och red och ramlade av hästen, bröt nacken och blev förlamad. Det enda som fungerar är hennes vänsterarm annars är hon förlamad i hela kroppen. Man får följa hennes resa från innan olyckan till hennes son barndop. Jag spoilar inget för omslaget är en bild av henne och hennes son och hon har inget barn när man läser i början så det är uppenbart. 
 
Hon berättar om hennes återhämtning på sjukhuset och alla med och motgångar. Alla som arbetade på sjukhuset, rehabiliteringscentret (kan man nog kalladet) som hon kom till efter sjukhuset samt personliga assistenterna som jobbade för henne var inte de bästa av de bästa precis. Sen fanns det vissa personer som fick henne att kämpa vidare och faktiskt vilja ha ett liv igen.
 
Det är svårt att förstå hur det är att gå från fullt fungerande kropp till att endast röra armen. Omöjligt att förstå rättare sagt. Men det var intressant att följa hennes resa genom åren. Nu låter det som om boken är enorm men det är den faktiskt inte, bara 300 sidor. Vissa gånger hoppar hon någon månad mellan händelserna och ibland mer än så känns det som. Blev väldigt lycklig av att hon kunde få ett barn för det är nog inte så självklart i den situationen. Eftersom hon red handlade det en del om stallet och hästar och konstiga häst/rid termer som jag inte fattade och jag har noll intresse i hästar så på så vis drog det ner betyget lite.
 
Men rekommenderar jag den? Jadå. Det är alltid bra att läsa om andra som inte har haft det så enkelt och faktiskt få följa med på resan och kanske är det så att någon som hör/läser boken (vet inte om den finns som ljudbok eller något*) får lite hjälp med motivationen. För Annika, hon som skrev boken och som den handlar om, var det viktigt att träffa någon i hennes situation med samma intresse och få se hur livet kan bli ändå. Hon är väldigt öppen med hur sjukvården behandlade henne och det var inte alltid dom gjorde sitt bästa för henne verkade det som och tyvärr är hon inte den enda som blir behandlad så. 
 
Men läs den! 
 

En vecka kvar

Kategori: Allmänt

Robin började jobba idag och jag har en vecka semester kvar, skönt. Är inte redo att börja jobba ännu. Känns som jag hamnat i någon typ av depression under sommaren för jag har inte njutit och gjort allt jag velat. Känns mest som jag legat hemma i soffan och kollat på NCIS Los Angeles. Skönt det med men hade gärna tagit tag i att träffa folk lite mer. Kan bero på att jag inte har tränat under hela semestern också, mår mycket bättre då. Mitt projekt i höst är att hitta någon att träna med så jag lär mig hur gymmets maskiner fungerar och vilka som passar det jag vill träna. 
 
Annars har jag inga större roligare planer idag. Har ett pass TONE inbokat på gymmet idag och sen måste jag även städa hela lägenheten + byta lakan och duscha. Ska skriva ett par inlägg om 2 böcker jag läst ut också så det kommer komma under dagen! 
 
I fredags var jag ute och åt på Pinchos med Linda + 2 kompisar, mums var det! 
 

60 minuter och blåsor

Kategori: Allmänt

Jag brände ju mej rätt rejält i fredags när vi var u Halmstad och igår kom alla blåsor. 

Hela bröstet är fullt med blåsor. Klarade mej länge utan att det kom så trodde jag hade lyckats men nepp det hade jag inte.

Kom precis hem från en lång promenad och insåg längs vägen att jag fick blåsor under tiden med. Fattar inte vad det kommer från om det är svett som samlas typ haha Men äckligt fult är det i alla fall. Är fortfarande extremt röd på ena bröstet så det är nog en riktig brännskada där tror jag. Inte för att jag kan spnt men känns så.

Innan idag har jag suttit ute och läst i ett par timmar för på förmiddagen var det ljummet och skönt på baksidan, precis som Turkiet! Åh vad jag längtar tillbaka.. men vid 12.30 var det dags att färga håret så tog bilen ner till centrum och var där ett par timmar medan hon fixade ny färg i håret, plockade och färgade ögonbryn + färgade ögonfransarna med. Nu ser man att jag har tränas och bryn för innan var det så ljust. När jag kom hem gjorde jag lite mat och kollade Youtube. Läste även ett tag innan jag bestämde mej för att gå den där långrundan.  Så jag är ändå nöjd med dagen! Måste komma igång mes träningen igen men när det är så här varmt orkar jag inte ta mej ner till gymmet så bättre att gå promenader. 

Det gick!!

Kategori: Allmänt

Äntligen är mitt Stockhomsinlägg uppe. Vet inte rikigt vad jag ska skriva idag mer för jag har ingen koll på vad som händer om dagarna.
 
Jag har badat massor i år. Har väl inte hänt sen jag var liten tror jag. Badat i havet i Stockholm och förra veckan var jag i Halmstad med mamma och svärmor och badade. Iskallt var det haha. Vi har badat i Hjortsberga istället för Törnåkra också för där är det alger så man ska inte bada där. Men Hjortsberga är fint och varmt vatten med så det gör ingenting! 
 
Förutom att bada så umgås jag mycket med syrrans barn. Träffats mycket och det är så mysigt! Vi har badat ihop och varit på Tingsryds marknad och så vidare. Har varit på Helsingör med Robin och hans bror + fru i förra veckan. Veckan innan dess var det ju Stockholm med mamma måndag-onsdag och sedan var jag i Helsingborg med Linda fredag-lördag. Vi tittade på Eva Rydberg, så bra är hon! På lördag efter frukost åkte vi till Hällevik för att se min kusins uppvisning på lägret. Stannade länge och vi pratade, åt pizza och spelade minigolf. Riktigt bra dag var det! Eller bra vecka var det. 
 
Så jag tar dagarna som dom kommer. Har inte planerat något mer än typ 1 dag innan haha. Hade velat gå på någon fest innan semestern är över också så ska se ifall det kan bli en helg. Robin och jag kollar på mycket på NCIS Los Angeles om dagarna med. En dag var det typ det enda vi gjorde haha.
 
Jag brände sönder mig i Halmstad så har fått gå runt utan kläder som skaver vilket betyder att jag inte lämnat hemmet ett par dagar. Nu är det ganska bra så länge man inte rör det för mycket. Det är magen och bröstkorgen som är värst. Benen gick över igår typ.
 
Vi få se när jag tittar förbi nästa gång! 
 
Mina busar, mina älsklingar <3
 

Stockholm med mamma

Kategori: Allmänt

Här kommer inlägget jag inte fick upp för en vecka sen typ. Jag hade kopierat allting men verkade få hjärnsläpp eller vad de var. Men alting fanns fortfarande kopierat så kunde bara klistra in det. Så här kommer det äntligen! 
 
 
Hallå!!
Har inte skriit på hur länge som helst nu men har inte varit hemma och inte haft lust att skriva från mobilen. Bara velat njuta av min semester helt enkelt :) 
 
Jag har haft 1 vecka semester nu och invigde den med 2 nätter i Stockholm med mamma. Vi bodde på Clarion Hotel Amaranten på Kungsholmen.
 
 
Var ett okej hotell men inget speciellt direkt. God frukost men lite virrigt att hitta sakerna. Vi började första dagen med att shoppa allt vi ville för att slippa gå i affärer varje dag. Vad jag köpte kommer längre ner! 
 
Vi gick runt för att leta efter lunchställe och gick in i någon typ av saluhall på Hötorget, kan det hetat Hötorgshallen?? Ingen aning men där inne hittade vi lunch:
 
Vi tog varsin Club Sandwich på picadelli och den var så god och så annorlunda! Kolla bara så fin den är! 
 
 
Vi tog även en tur ner till hamnen och insåg att vi ska kolla efter en tur till skärgården dagen efter och se ifall vi kan bada någonstans. 
 
Vi satte oss på en uteservering och tog varsin dricka för att vila fötterna och njuta av värmen och ledigheten och att vi kunde dricka alkohol utan att tänka att vi måste köra någonstans. Vad stället hette vet jag inte men det låg mitt emot Cafe Opera. Vi shoppade ett tag och sen tog vi oss til hotellet för att lämna av alla saker och se ifall vi kunde äta något gott. Typ inget i närheten hade öppet och hade det öppet så var det mega dyrt typ. Så vi gick faktiskt och köpa indiskt - Chicken tikka masala och naanbröd och tog med till rummet och åt direkt ur lådan haha. Vi tyckte inte det var någon mening att köpa varsin så vi köpte en och delade på och det var endå massa över. 
 
Det var måndagen och nu kommer tisdagen!! 
Vi började med frukpst såklart
 
 
Äggröran var INTE god. Det kan omöjligt vara gjort av ägg, måste varit en pulveräggröra typ för den smakade inte ens ägg. Jag fotade inte frukosten på onsdagen men jag tog i princip samma (det andra kan man föreställa sig) förutom att jag inte tog äggröra eller korv. Jag la salamin på mackan med samma pålägg som på bilden + at man kunde göra egna våfflor så det gjorde jag med :) mumma! 
 
Sen smörjde vi in oss och packade ihop lite badkläder och gick ner till hamnen och hoppade på en båt som tog 1.5 timme ut till Vaxholm. Vi stannade ett par timmar för att bada och köpa glass. Riktigt kallt vatten men det var skönt för vi svalkade oss verkligen. Bilden på ett hus är ett hus jag gärna vill ha ;)
 
På väg hem sen gick vi in i ett par affärer för jag ville ha lite mer lösa shorts och en jeanskjol men det fanns inget som passade. Vi gick tillbaka till hotellet och slappade och funderade på var vi ville äta. Vi  ville äta på lite finare ställe eller så den kvällen så mamma hittade ett som hette Rolf de Mare eller något sånt. 20.30 var vi bokade och det var så fruktansvärt otrevligt personal. Stockholm har ingen trevlig personal någonstans där jag var alltså. Så pinsamt illa. Men maten var väldigt god i alla fall så det är ju bra.
 
Vi började med Cava. Jag tog Bellini och mamma något som hette något med Royal. Vi var båda nöjda! Till det tog vi varsin förrätt och jag tog oliver och mamma rotfruktschips med någon dipp till. Vi åt lite från båda.
 
Till huvudrätt beställde jag in Fläskfille med pommes och bearnaise och mamma tog lax med grönsaker. Funderade på att ta samma som mamma först men var sugen på kött också och jag var så nöjd med deras bea alltså!
 
Vi var båda väldigt nöjda och vi gick hem efter det. Vi somnade nog båda ganska snabbt. Denna dag hade jag dessutom valt att ha full sminkning hela dagen och det höll ovanligt bra måste jag säga. Bad och svett och många timmar utan större problem, imponerad! 
 
På onsdag skulle vi hem så vi gick till gamla stan och gick rutn där till vi skulle äta lunch och då gick vi till ett ställe som hade sallad. Det var typ det enda vi var sugna på så valde bara det närmsta typ. Finns väldigt mycket italienskt tyckte jag.. Det var okej gott.
 
 
Vi gick på slottet efter det men lägger inte upp kort från det. Efter det gick vi till stationen och hämtade våra väskor och köpte med oss mat att ha på tåget hem. Tåget var en timme för senat och vi fick äta det på stationen istället haha. Smidigt i för sej för då slapp vi krångla med det. Jag köpte även oliver som vi åt på tåget. Robin hämtade oss på stationen i Alvesta sen och jag somnade gott i värmen haha
 
 Här kommer shoppingen! 
 
3 produkter från Clinique. En ögonkräm som jag haft innan och älskat. Allting kostade typ 250:- minst så det är dyra saker tycker jag. Andra saken är en ny grej jag ville prova. Den skulle göra något med pormaskar och jag har testat den ett par gånger och jag bli så len av den! Antar att den fungerar eftersm jag inte känner några pormaskar. Den ska endast användas i panna, kring näsa och mun. Den sista är deras futkräm. Köpte en för Kreta förra året och den är inte slut ännu så den håller länge! Älskar den, 
Lite saker från Rituals som jag inte skulle ha haha. Hade en del saker som stod på listan så att säga men Rituals var inte med. Men köpte en handtvål + handlotion (de i pump) för att ha lite finare på toan. Sen köpte jag en body cream för typ 4e gången? Gillar den mycte och den luktar så gott!! 
Udda choklad som jag och mamma skulle prova. Var inte så goda... Köpta på NK.
Ett läppsift frpn NYX som var på rea haha.
Sakerna ligger som på bilden ovanför fast utan kartng då. Det är en highligter från Becca som var på rea. Testade den och den var väl okej. Har inte haft den så mycket så måste testa igen för att se vad jag tycker om den. I mitten är en ögonbryns-gel kan man säga. Det är fiber i som gör att ögonbrynen ser fylligare ut, från Benefit. Har redan 1 hemma som jag älskar men den börja ta slut så köpte påfyllning! 3e paketet innehöll en primer. Har läst mycket om den och hört mycket om den så ville prova. Jag tog en mini version ifall den inte var bra för min hy. Den heter Hangover primer och är från Too Faced. 
 
Men vet ni - jag tror den ör grym!! Jag hade ju full sminkning den dagen vi badade och allting och jag svettades som en gris och hade på mig smink länge. Den höll allting på plats alltså! Den hade börjat släppa vid näsan där jga haft solglasögon men det gör det alltid. Jag måste prova mer men kanske jag hittat en favorit!
Och sist har vi ett tränignslinne från Nike