MyAngeliica

Denna blogg handlar om mig och mitt liv, så som alla bloggar. Det är en liten intim blogg med lite skitsnack!

Ända in i märgen

Kategori: Allmänt

Boken handlar om en tjej som jag tror är 25 år när olyckan inträffade. Hon var ute och red och ramlade av hästen, bröt nacken och blev förlamad. Det enda som fungerar är hennes vänsterarm annars är hon förlamad i hela kroppen. Man får följa hennes resa från innan olyckan till hennes son barndop. Jag spoilar inget för omslaget är en bild av henne och hennes son och hon har inget barn när man läser i början så det är uppenbart. 
 
Hon berättar om hennes återhämtning på sjukhuset och alla med och motgångar. Alla som arbetade på sjukhuset, rehabiliteringscentret (kan man nog kalladet) som hon kom till efter sjukhuset samt personliga assistenterna som jobbade för henne var inte de bästa av de bästa precis. Sen fanns det vissa personer som fick henne att kämpa vidare och faktiskt vilja ha ett liv igen.
 
Det är svårt att förstå hur det är att gå från fullt fungerande kropp till att endast röra armen. Omöjligt att förstå rättare sagt. Men det var intressant att följa hennes resa genom åren. Nu låter det som om boken är enorm men det är den faktiskt inte, bara 300 sidor. Vissa gånger hoppar hon någon månad mellan händelserna och ibland mer än så känns det som. Blev väldigt lycklig av att hon kunde få ett barn för det är nog inte så självklart i den situationen. Eftersom hon red handlade det en del om stallet och hästar och konstiga häst/rid termer som jag inte fattade och jag har noll intresse i hästar så på så vis drog det ner betyget lite.
 
Men rekommenderar jag den? Jadå. Det är alltid bra att läsa om andra som inte har haft det så enkelt och faktiskt få följa med på resan och kanske är det så att någon som hör/läser boken (vet inte om den finns som ljudbok eller något*) får lite hjälp med motivationen. För Annika, hon som skrev boken och som den handlar om, var det viktigt att träffa någon i hennes situation med samma intresse och få se hur livet kan bli ändå. Hon är väldigt öppen med hur sjukvården behandlade henne och det var inte alltid dom gjorde sitt bästa för henne verkade det som och tyvärr är hon inte den enda som blir behandlad så. 
 
Men läs den! 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: