Mag och tarm

Jag minns inte om jag skrev att jag varit hos läkaren för att gå igenom provsvaren på proverna jag lämnade för 3 veckor sen? 
Det är nu 1 vecka sen jag var där och mina tester såg jättebra ut sa han men han vill inte släppa mej helt. På koloskopin kunde dom se att det var en inflammation i en del av tarmen, den jag ringat in nedan
Jag tror det var den, annars var det den motsatta haha. Men det är vänster jag har problemen så logiskt sett måste det vara den jag ringat in.
Alla andra delar av tarmen såg normala ut men eftersom dom sett något här så vill ha inte släppa mej. 
Problemet med att det är denna delen tydligen är att man inte kan fastställa diagnos. Har vi tur var det något tillfälligt men eftersom jag började känna av det igen i somras så är det något mysko. Kan vara vanlitg IBS också. Han la in på mitt personnummer också att jag kan lämna prover när jag vill och om 3 månader ska jag lämna ändå för att se utvecklingen. Men skönt att inte behöva ringa mag och tarm så dom lägger in proverna i journalen så jag sen kan ringa VC och boka tid för detta. Nu kan jag boka tid direkt, skönt! 
 
Nu kommer det komma alldeles för mycket information här så läs inte mer om du är äckelmagad.
Problemen jag har haft är att det rör sig väldigt mycket på vänster sida i magen, alltså upp mot revben och allt och då på själva sidan. Jag har även en svidande känsla nere i magen som går från ena sidan till den andra, alltså inte en punkt. Detta trodde jag var typ magsår eller något men då har man tydligen problem högre upp läste jag så det var ju skönt. 
Och sen har jag inte haft speciellt mycket konsistens på 2an då. Hade jag haft riktigt diarré hade det tydligen varit lättare att sätta en diagnos eller misstänka något lät det som på honom men så illa är det inte.
 
Det jag fick nu var ett pulver, granulat tror jag det stod på paketen, och det ska hjälpa konsistensen bara. Är man hård i magen löser det upp och är man lös i magen så blir det fastare. Mysko att samma pulver kan göra så, som att det vet liksom? Så nu tar jag en halv påse om dagen för att det ska hjälpa och det verkar som det gör det. Det löser inte alla problem men jag slipper sitta på toa konstant och mitt butthole är inte svidigt längre. Jag varnade för mycket information, glöm inte det! 
 
Sedan sa han något som jag inte hade någon aning om och jag vet inte om det riktade sig till alla som har IBS eller känslig mage över lag. men tydligen är light produkter inte bra. Det är något sötningsmedel som inte är bra tydligen så vi ska hålla oss till sockrade saker i så fall. Jag köper aldrig light produkter då jag hört sedan innan att det bara är bra för dom med diabetes typ, socker är bättre än sötningsmedel annars typ. Nocco är sockerfritt men där finns inga andra alternativ och den funkar bra för mej än så länge.  
Jag har dock en saft hemma som är sockerfri och jag vet inte det var den som gav mej mega ont igår för jag drack det till maten. så nu är projektet att dricka sagt igen haha och se ifall det blir lika illa annars ver jag inte vad jag reagerade på. Maten var det inte för jag har ätit samma ett par dagar i rad utan problem. 
 
Så nu har ni fått en update på min mage som ni inte bett om! Varsogoda :D