Film!

Läste Elsa Billgrens blogg och hon hade lagt upp en lista om filmer. Så jag tänkte kopiera den listan och svara på frågorna jag med! Vad ni kommer märka är att jag är liiiite Harry Potter nörd haha. Däremot har jag varit dålig på att titta på film de senaste 2 åren skulle jag säga. Eftersom jag både har skolan och jobbet, och har haft det sedan mitten på första året i skolan typ, så har jag inte prioriterat film. Har kollat några serier dock. Men jag tillhör dom som hellre läser en bok. Det är min avkoppling.

Bästa introt på en film: Harry Potter-introt. Det är ingen speciell låt eller något sådant utan det var mer att när introt började, då blev man taggad! Spänningen börjar redan då!

 En film att hatälska: Jag tror inte att jag har en sådan faktiskt.  

Film jag aldrig klarar av att se slutet på: Kan inte komma på någon som jag inte kan se slutet på däremot kan jag komma på en film jag aldrig kan titta på och det är såklart Lejonkungen. Jag minns den knappt längre för det är måååånga år sedan jag tittade på den, men än i dag kan jag inte se den. Mamma har berättat att när han dog i filmen så kopplade vi det till om pappa skulle dö. Och jag har blivit super känslig (vet inte om det är mina nya minipiller eller vad felet är med mej) senaste tiden så det skulle aldrig gå. Jag skulle nog tänka på pappa igen och jag vill helst inte tänka på om han skulle dö, finns inte på kartan att det kommer hända.  

 Bästa datefilmen: Ingen gillar filmer som jag tittar på men jag skulle säga Grease för stämmningen med musiken och för att jag älskar stilen från filmerna. Jag gillar både ettan och tvåan och kollar faktiskt mest på tvåan, bättre musik tycker jag!  
Film jag sett allra flest gånger: Skulle nog säga Harry Potter, vilken av dom vet jag inte men brukar alltid välja första eller femte filmen av någon anledning. 

Filmgenre jag gillar: Fantasy (Harry Potter), komedi (Morran & Tobias typ) & musik (pitch perfect)

 
Bästa animerade filmen: Min favorit när jag var liten var definitivt Djungelboken men i dagsläget tror jag att det är Frost. Den är så mysig! 

Några klassiker du älskar: Räknas Grease och Dirty Dancing till klassiker? Tittar inte på så gamla filmer.  

 

En film jag har starka minnen till: Jag har inga minnen direkt som står ut från när jag har tittat på film. Däremot minns jag när vi såg Harry Potter på bio i Alvesta med min barnsdomsvän Simon och hans mamma. Linda och jag kunde väl läsa lite så vi förstod vad som hände eller så brydde vi oss inte. Däremot minns jag att Simons mamma berättade för honom vad dom sa hela tiden. Minns inte om det var första eller andra filmen vi såg på engelska men det betyder att det är ca 10-12 år sedan, minst. Förresten tog det mej många år innan jag valde att se dom på engelska hemma. Hade alltid föredragit att se dom med svenskt tal!

 
Bästa skräckfilmen: Finns inte en skräckfilm som kan vara bra! Tittar inte på skräck ALLS!

 

Kommentera här: