MyAngeliica

Denna blogg handlar om mig och mitt liv, så som alla bloggar. Det är en liten intim blogg med lite skitsnack!

Ett stulet liv

Kategori: Allmänt

En annan bok som jag läste var Ett stulet liv av Jaycee Dugard. Den handlar om en tjej som blev kidnappad som elva åring av ett par när hon var påväg till skolan. Det är en sann historia som det är Jaycee som berättar om sin tid som fånge hos paret Garrido. Detta var år 1991.
Hon födde två barn i under sin tid som fånge, det första redan som 14 åring.
Hon blev våldtagen ett flertal gånger under de 18 år som hon var fånge.
Efter att ha blivit tillräckligt manipulerad av paret så visste hon inte hur det var utanför huset hon fick va i.
Hon fick följa med ut och handla och sådant efter flera månader, men kunde inte titta på någon.
Hon fick byta namn till Alissa, hennes två barn fick inte kalla henne mamma utan för dom skulle hon vara en syster. Istället skulle paret vara föräldrarna till barnen.
 
Jag tyckte väldigt mycket om den, i och med att den var sann. Man kan ju tycka att det är lite som Fritzls bok, men det är det inte. Visst, det är i princip samma händelse men här har offret själv skrivit boken. Det står på baksidan av boken att hennes styvpappa blev vittne till händelsen när bilen körde iväg med henne, att han försökte cykla ifatt henne. Det är inget som farmgår i boken, men å andra sidan såg hon inte det heller. Boken var väldigt intressant, men man kan inte undvika att bli förbannad på paret Garrido, hur man kan göra så mot ett litet barn. När boken kom ut hade hon fortfarande svårt för vissa saker skriver hon, barnen håller hon hemliga och kallar dom bara för första bokstaven. 
 
Jag kan verkligen rekommendera boken! 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: