slav - Jason johnson

Nästa bok är utläst och det är Slav. Den handlar om Anna som är född och uppväxt u Rumänien som en dag blir kidnappad utanför sin lägenhet och blir sexslav. 

Hon börjat med att berätta om hennes uppväxt lite och sina drömmar, vad hon vill jobba med och utbilda sej till. Jag vet inte hur gammal hon är men en dag flyttar hon till London med en dåvarande pojkvän och börjar ett liv där. Eller hon va gift, denna man hade hon gått i skola med ha jag för mej och han bodde i London och han frågade om hon ville gifta sej med honom för att han skulle kunna söka eftet ett speciellt kort som gjorde att han kunde jobba där. Eftersom hon just då höll på att plugga så kunde hon få student visum och då va det giltigt. Dom kunde skilja sej gratis inom ett år och det skulle dom hinna med eftersom planen ca att han skulle söka detta kort direkt.
Det hände såklart inte. Ett tag gick och hon sökte ett till sej själv och sen lämnade hon honom. Dom va ju inte gifta av kärlek så det va inga problem för henne. Hon startade en städfirma kan man säga för det va så hon hade försörjt sej. Hon hade fått ihop tillräckligt med kunder så hon kunde leva på det

En dag när hon ska hem och vila mellan passen så blir hon kidnappad utanför sitt hem. Hon bor i en lägenhet där det visat sej att 2 av hennes grannar haft väldigt bra koll på henne. Dom tar henne där och då men  ha tidigare snott hennes pass och köpt biljetter till Irland. Hon fattar ingenting av vad som händer. 

Det är väl egentligen här historien börjar. Hon blir våldtagen och säljs som hora i Irland. Dom som kidnappade henne hade sålt henne vidare till några andra så dom va inte med i bilden längre. På baksidan av boken står det att hon säljs som slav och bli våldtagen i 4 månader men det verkade handla om 9 så det va ju lögn. Hon berättade mycket vad som hände men det blev inte alls på samma sätt som jag läst innan. Hon förklarar varför hon inte rymde när hon hade chansen och förklarar att hon förstår att det låter konstigt att hon kände trygghet med sina hallickar. Det är så lätt för oss som inte varit med om det att tycka en massa men vi ha faktiskt ingen aning om hur man beter sej i en sån situation. 

Hon berättade såklart lite vad män gjorde med henne och sånt men det blev inte allt för ingående vilket jag uppskattade. Dom som köpet sex är svin, så enkelt är det och jag behöver inte veta vad dom gör för att tänka så. 
En dag lyckas hon rymma och ta sej till polisen. Med lite hjälp av trevliga och hjälpsamma människor så vågade hon ta sej dit. Tydligen ha det varit en sån sak som polisen vet om (prostitution) men dom bryr sej inte direkt. Då var det lagligt att köpa sex, tror detta va ca 2010-2012 som det mesta utspelar sej. Hon kände att det inte va någon mening men hennrs nya kompis sa att hon måste berätta, hon va inte frivilligt prostituerad, hon va kidnappad från sitt hem för att säljas som sexslav. En helt annan sak.  Hon kämpade för att göra det olagligt att köpa sex för att det ska gå att straffa dom som köper sex. Det ska inte va så enkelt som det varit. Det fanns tydligen en hemsida i Irland där man kunde lägga ut annons på tjejer helt lagligt. Sjukt. 

Hennes hallickar och bordellmamma som hon kallade kvinnan va kända av polisen sen innan så hon försökte hjälpa dom att hitta dom och häkta. Hon hade ändå lärt sej hur deras "företag" funkade och lärt sej deras tänk så det va inte jättesvårt. 

Detta är den första boken om sånt här jag läst där offret ha bidragit till att ändra lagen. I många andra fall slutar boken efter att den skyldige fått sin dom eller som senast, hon tog livet av sej för hon inte visste hur hon skulle fungera. Jag förstår att det är olika hur länge man är borta, hur gammal man är och vad man är med om. Men det va roligt att någon ha kämpat för att andra förhoppningsvis inte ska hamna i samma sits. Hon framhävde sej aldrig som ett offer på det vis att hon vill att läsaren ska tycka synd om henne och det va bra. Hon är såklart ett offer men hon la fram det som och vände det till att hon va en kämpe

Det va en lättläst bok och det gick fort att läsa den, ca 300 sidor. 
Den va inte jobbig eller äcklig att läsa och jag tror det hjälper att hon va 20+ och inte ett barn. Och att hon inte i detalj skrev vad dom gjorde med henne. Visserligen gick dessa ligg snabbt, männen gjorde vad dom betalade för och sen försvann dom dirket. 
Kan rekommendera om man gillar denna typ av böcker 

Kommentera här: