Blod på snö - Jo Nesbö

Igår läste jag ut Blod på snö av Jo Nesbö och jag vet inte vad jag ska säga.. Det är på riktigt den sämsta boken jag någonsin har läst... 
Den var bra ibland och man tänkte att nu händer det saker jag måste läsa vidare!! Och sen visa det sig att du har inte fattat ett piss av vad som hände. Jag vet fortfarande inte om huvudpersonen dog eller inte. 
 
Någon tidning i norge eller danmark (vet inte vilket land han var från haha) hade skrivit att den här boken borde vara obligatorisk i kurslitteraturen för alla som läser till att bli kriminalroamnförfattare. WHY?! Den är så dålig så det går inte att lära sig något alls. 
 
Den var på ca 170 sidor så den var inte stor alls och texten var stor också så jag läste egentligen ut den på en dag bara. På grund av hur tunn den var med så var det inte mycket information eller detaljer i boken och det saknade jag. Jag vill känna att jag är med i boken, att jag är huvudpersonen och går där han går och ser allt liksom. Fick inte den känslan alls.
 
Man kan väl säga att boken handlar om en kille som jobbar med att döda folk på beställning typ. Han dödar onda personer som inte behöver leva längre. Han har en chef som gett honom uppdragen och uppdraget boken handlar om är att killen ska döda chefens fru - detta stå på baksidan så jag avsläjar inget heller. Hon har varit otrogen eller något.
 
Det konstiga är då att han bli lite kär i frun så han kan inte döda henne. Han dödar istället hennes älskare för han slår henne varje gång med. Visar sig att det är chefens son och fruns styvson som är älskaren. Chefen blir ju inte jätteglad och det vänder och plötsligt ska chefen och killen döda varandra. Ingen aning om båda dog eller hur det blev där alltså.
 
Det visade sig i alla fall att frun inte var den personen som de trodde hon var (ellen killen visste inte i alla fall förrän det kanske var för sent) och han insåg att han kanske skulle dödat henne medan han kunde.
 
Sammanfattning: Den sög, läs den inte. Den är så virrig och hoppig så jag fattar inte vad som hände alltså. Som sagt var vissa delar bra och man trodde att man hängde med i historien men sen visade det sig att man inte hängt med alls. Var allt dröm eller var något verkligt? Svårt att veta alltså.
Kan jag rekommendera den: Definitivt INTE
 

Kommentera här: