Uppdrag: missbruk

Har börjat kolla på uppdrag: missbruk på tv4 fakta för tänkte att det kanske kunde vara lite intressant till skolan och så. Det är rätt kul för alla som jag sett än så länge har ungefär samma uppväxt. En förälder som inte är närvarande, dom skiljer sig, föräldrarna missbrukar eller har missbrukat något och föräldrarna har bråkat en massa typ. Kollade på ett avsnitt igår och då tog mamman heroin tillsammans med sin dotter för att se vad hon gick igenom?! Mamman är själv gammal alkoholmissbrukare så det är klart att ungen kan göra lite som hon vill för mamman kan ju inte säga något. Mamman började dessutom sitt missbruk igen när programmet spelades in.

Man undrar hur en del föräldrar är funtade. Dom ger ungarna pengar så dom ska kunna köpa sitt knark och gör allt dom ber om typ. En kille körde med sin mamma för att hon skulle få dåligt samvete för att hon inte skyddade honom när han var liten och blev våldtagen av sin styvpappa. Dom flesta som jag har sett är mellan 21-24 år också. Han som körde med sin mamma var 34 och hade hållt på i 10 år, tror att han blev nykter till sist faktiskt. En mamma började droga när hennes unge var liten för hon skulle orka med allt, men hon orkade inte med något istället för hon blev liggandes rätt länge utan att man kunde prata med henne.

Men man känner verkligen vilken bra uppväxt man haft när man ser detta. Visst att det kan hända skit i familjer, det gör det alltid, men vi har alltid fått uppleva kärlek här hemma. Att mamma och pappa flyttade ifrån varandra har inte påverkat mej negativt överhuvudtaget, vilket skilsmässor bruka ha på barn. Nu ska jag plugga igen!

Kommentera här: